fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

HALLSTATT + GRAZ shopping

Hallstatt
već od 95 KM
  • Novembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

U austrijski Hallstatt zbog “Frozena” i Instagrama dnevno dolazi i 10 hiljada turista. Mnogi ga nazivaju najljepšim selom na svijetu, a 1997. godine Hallstatt je proglašen zaštićenom baštinom. Krase ga jezera, vidikovci, brojne planinarske staze… snažan vjetar u leđa popularnosti ovog sela bile su priče da je upravo to austrijsko mjesto bilo inspiracija za bajkoviti gradić Arendelle iz Disneyjevog hita “Snježno kraljevstvo” (Frozen). Od tada su svi poludjeli za Hallstattom, koji je postao najpopularniji grad na Instagramu i u kojeg se dnevno slijeva na hiljade turista

 

1. DAN Petak BiH 01.11.
Polazak iz Sarajeva u 20:00 ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja i prijem putnika preko Visokog, Kaknja, Zenice, Doboja, Dervente… Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do SALZKAMMERGUTA, austrijske regije u kojoj se nalazi slikoviti grad Hallstatt

2.DAN Subota HALLSTATT-GRAZ 02.11
Dolazak u Hallstatt u jutarnjim satima. Ovo je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pne što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Posebnost Hallstatta je i kosturnica. Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem. Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do savremenih stilova.
Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture, te za individualne programe. Moguć individualni obilazak RUDNIKA SOLI (Jedna od najvećih atrakcija i zanimljivosti regije Salzkammergut su upravo fascinantni rudnici koji će Vam pružiti jedinstveno iskustvo: vožnja uspinjačom do vidikovca sa kojeg se pruža fenomenalan pogled, najduži podzemni tobogan na svijetu, najstarije stepenice na svijetu, vožnja vlakićem i poučne prezentacije u pratnji stručne osobe…cca 34€). Okupljanje grupe oko 12:00h te nastavak putovanja do Graza i shopping centra SEIERSBERG (jedan od najvećih trgovačkih centara u tom dijelu Austrije Primark,C&A,Nike,Mediamarkt,Hofer… 14:30-18:00h ) Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

 

CIJENA ARANŽMANA 95 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

*Prijevoz autobusom visoke turističke klase,
*Pratilac grupe tokom putovanja,
*Pripremu i organizaciju putovanja
*Obilazak grada Hallstata
*Seiersberg GRAZ

Aranžman ne obuhvata:

*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje: 4,00 KM(8 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)
*Ulaznice u objekte…

Obavezna dokumentacija:

– Biometrijski pasoš (sa rokom važenja ne manjim od 90 dana od dana povratka)

 

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– – Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– – Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima