fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

SALZBURG – HALLSTATT

Salzburg
već od 190 KM
  • Novembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Salzburg, prekrasan austrijski grad smješten na obalama rijeke Salzach, rodni grad legendarnog kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta. Mozart se rodio i proveo dio svog života u ovom gradu, što je učinilo da Salzburg postane muzički epicentar. Putovanje ćemo nastaviti prema gradu čarobnog pejzaža, austrijski Hallstatt privlači nevjerovatan broj od deset posjetitelja svakog dana – zahvaljujući fenomenalnoj popularnosti izazvanoj filmom “Frozen” i šarmu koji je zavladao na Instagramu. Mnogi ovo mjesto nazivaju najljepšim selom na svijetu, a 1997. je proglašeno zaštićenom baštinom. Oduševljava jezerima, prekrasnim vidicima i mnoštvom planinarskih staza. Hallstatt je postao epicentar divljenja, priča se da je bio inspiracija za bajkoviti gradić Arendelle iz popularnog Disneyjevog filma “Snježno kraljevstvo”. Od tada, ovo pitoreskno mjesto je postalo Instagramom očarano i magnet za hiljade posjetitelja svakog dana, potpomognuto širokom popularnošću koja mu je priskrbila zasluženo mjesto najomiljenijeg grada na Instagramu.

 

 

1.dan – petak, 08.11.
Polazak grupe u večernjim satima iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Zepca, Maglaja, Doboja…. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

2.dan – subota, 09.11.
Dolazak u jutarnjim satima u SHOPPING CENTAR EUROPARK SALZBURG. Slobodno vrijeme za shopping u brojnim prodavnicama svjetskih poznatih brendova. Odlazak na check-in u hotel oko 14.00h. Slobodno vrijeme za odmor. U popodnevnim satima FAKULTATIVNO razgledanje Mozartovog rodnog grada uz pratnju našeg vodiča: Barokni dvorac Mirabell, dvorac koji je doživio veliku obnovu nakon požara, od strane nadbiskupa Wolf Dietrich von Raitenaua, s obzirom na veličinu njegove porodice koja je brojala čak petnaestero djece koje je imao sa svojom ljubavnicom Salome – Mirabellplatz – Crkva svetog Trojstva – ulica Getreidegasse koja se smatra najstarijom ulicom u Salzburgu, a na kojoj se na broju 9 nalazi i rodna kuća Wolfganga Amadeusa Mozarta, koji je tamo rođen 1756. godine – Stara gradska vijećnica sa satom – centralni trg Domplatz gdje se nalazi Salzburger Dom, katedrala čije je temelje također postavio nadbiskup von Raitenaua – Franjevačka crkva – Mozartplatz – samostan sv. Petra. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Ukoliko vrijeme dopusti, preporučujemo uspon na Salzburšku tvrđavu Hohensalzburg, jednu od najvećih utvrda u Europi, odakle se pruža pogled na cijeli Salzburg ( Doplata ). Do same tvrđave ide se uspinjačom, te ulaznica osim same tvrđave uključuje i ulaz u nekoliko muzeja unutar same utvrde. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Noćenje.

3.dan: Nedjelja, 10.1. – Salzburg-St.Wolfgang-Bad Ischl-Hallstatt- BiH
Doručak. Check-out iz hotela oko 9.00h. Polazak prema Bad Ischlu, habsburškom ljetovalištu iz carskih vremena. Slijedi šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje su Austrijanci Srbiji poslali brzojav o objavi rata, te istim započeli I. svjetski rat te ćemo vidjeti i otmjene vile na rijeci Traun. Mogućnost posjete jednoj od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ gdje možete kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime upravo po Bad Ischlu. Slobodno vrijeme za kafu ili išlere te nastavak vožnje prema pitoresknom Hallstattu koji se nalazi na Hallstattsee, a ujedno i jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Hallstatt je mjesto s ribarskim kućama i poznato je po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Mogućnost odlaska na uspinjaču (uz doplatu) kojom se uspinje na vidikovac iznad grada, odakle se baca prekrasan pogled na jezero te sami Hallstatt. U dogovoreno vrijeme polazak prema BiH. Nastavak vožnje romantičnim austrijskim krajolikom, kroz Sloveniju do Zagreba. Dolazak u BiH predviđen poslije ponoći.

 

 

CIJENA ARANŽMANA: 190 KM

 

I TERMIN: 08-10.11.
II TERMIN: 06-08.12.

 

 

Aranžman obuhvata:

• prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe)
• smještaj u hotelu 3*** u okolini Salzburga u ½ i 1/3 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom
• posjeta shopping centru EUROPARK
• razgledanje prema programu: St.Wolfgang – Bad Ischl i Hallstatt
• pratilac putovanja ispred agencije
• troškove pripreme i organizacije

Aranžman ne obuvata:

• Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 6 KM
• Boravišna taksa: 5 EUR po osobi
• Turistička taksa za posjetu Hallstatu 5 EUR po osobI
• Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu 50KM
• Dodatno sjedište 150 KM
• Fakultativni izleti:
SALZBURG PANORAMA: 15 EUR
HALLSTATT ŽIČARA: 25 EUR

Potrebna dokumentacija:

Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.

 

 Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja
najkasnije 10 dana prije polaska.

 

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su uskla đeni sa UTA BIH standardima.