fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

BEOGRAD – SAJAM KNJIGA / JEDNODNEVNI IZLET

Beograd
već od 60 KM
  • Oktobar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Beograd je grad koji spaja bogatu historiju, živopisnu kulturu i gostoprimljive ljude. Smješten na raskrsnici Istoka i Zapada, ovaj grad nudi jedinstveno iskustvo, sa svojim šarmantnim ulicama, znamenitostima poput Kalemegdana i Skadarlije, te atmosferom koja uspješno kombinuje tradicionalno i moderno.
Jedan od najlepših razloga da posjetite Beograd u oktobru je Beogradski sajam knjiga. Ova manifestacija okuplja ljubitelje pisane riječi, autore i izdavače iz cijelog svijeta. Sajam knjiga nije samo prilika da se pronađe knjiga koja će vas inspirisati, već i mjesto susreta sa književnim virtuozima.
Beograd je više od destinacije – to je doživljaj koji inspiriše i ostavlja trag. Krenite sa nama, istražite i dozvolite da vas grad i knjige očaraju.

 

 

1. DAN 19.10.2024. – subota / 27.10.2024. – nedjelja
Polazak iz Sarajeva u 01:00.Vožnja preko Visokog,Kaknja,Zenice (02.15) … Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Po dolasku u Beograd planiran je fakultativni obilazak grada i njegovih znamenitosti (Narodna skupština, crkva Svetog Marka, Stari dvor, Andrićev venac, Pionirski park, Novi dvor, Trg Nikole Pašića, Terazije, raskrsnica London, Trg Republike, Knez Mihajlova, Kalemegdan i dr.). Nakon obilaska grada imat ćemo slobodno vrijeme. U popodnevnim satima planirana je posjeta Sajmu knjige cca 4h. U predvečernjim satima fakultativno krstarenje brodicom (Krstarenje Dunavom i Savom, rijekama na čijem ušću leži Beograd i koje uobličavaju duh grada još jedan je od načina da upoznate Beograd). Polazak za BiH u večernjim satima.

 

 

Cijena aranžmana: 60 KM
TERMINI: 19.10. / 27.10.

 

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 2 KM ( 4 KM za osobe starije od 60 godina )
* Fakultativne izlete: Obilazak Beograda 15KM, Krstarenje 20KM ( paket izleta – 30KM )
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
* Ulaznice za muzeje

Potrebna dokumenacija:

* Za ulazak u Srbiju je potrebna ili BH Lična karta, ili važeći biometrijski pasoš BiH. COVID test nije potreban.

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. A koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.